Tinklalapyje hotelsmilga.lt yra naudojami slapukai (angl. Cookies) svetainės funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Tęsdami naršymą išreiškiate savo sutikimą su slapukų rinkimu hotelsmilga.lt slapukų politika Sužinokite daugiau. Sutinku

Kėdainių dabartis

Kėdainiai – Vidurio Lietuvos miestas abipus Nevėžio upės, 51 km į šiaurę nuo Kauno. Kėdainiuose į Nevėžį įteka Dotnuvėlė, Smilga bei Obelis. Čia gyvena daugiau nei 31 000 gyventojų.

Dėl turtingos istorijos, daugiakultūriškumo Kėdainiai tapo viena turistus dominančių vietų Lietuvoje. Siūlome aplankyti šias vietas:

     

Kėdainių senamiestis Kėdainiai – vienas iš septynių Lietuvos miestų, turinčių unikalų istorijos ir urbanistikos paminklą – senamiestį. Senamiestis yra daugiausia Lietuvos ir užsienio turistų bei istorijos mėgėjų sutraukianti, puoselėjama ir kiekvienais metais gražėjanti Kėdainių vieta.

Miesto rotušė Senamiestį puošia miesto rotušė – viena iš trijų išlikusių Lietuvoje. Buvusi Kėdainių rotušė 1653-1654 m. persta-tyta iš dviejų aukšto mūro. Ji buvo L raidės formos, turėjo bokštą su laikrodžiu. Po 1770 m. gaisro rotušė sunyko. Pastatas atnaujintas 1960 m. ir 1983 m. Šiuo metu joje įsikūrė Rotušės dailės galerija ir civilinės metrikacijos skyrius.

Evangelikų reformatų bažnyčia Evangelikų reformatų bažnyčia (1631–1653) – renesanso stiliaus bažnyčia su keturiais barokiniais bokšteliais, kiek primenančiais tvirtovę. Joje saugomi restauruoti kunigaikščių Radvilų sarkofagai. Tai vienintelė sutvarkyta aukščiausio rango didikų kapavietė Lietuvoje.

   

Senosios rinkos aikštė Didžiosios rinkos aikštė Kėdainiuose nuo XVII a. susiformavo net šešios turgaus aikštės. Šiuo metu Kėdainių senamiestyje yra išlikusios 4 buvusios prekybinės aikštės.

Česlovo Milošo kultūros centras Kairiajame Nevėžio kran-te esančius Šetenius išgarsino Nobelio premijos laureatas rašytojas Česlovas Milošas. Šiuo metu atstatytame dvaro svirne įkurtas modernus Česlovo Milošo kultūros centras. Iš Šetenių kilęs ir Juozas Urbšys (1896-1991), Nepriklausomos Lietuvos užsienio reikalų ministras. 

Balto fosfogipso kalnai AB „Lifosa“ balto fosfogipso kalnai – unikalus reiškinys Lietuvoje. Fosfogip-sas – tai atliekos, atsirandan-čios fosforo rūgšties gamybos proceso metu. Atliekos kaupiamos nuo 1968 m. Šiuo metu fosfogipso yra susikaupę apie 21 mln. tonų.

Minaretas Minaretas – nebūdingas mūsų archi-tektūrai statinys, paskelbtas paminklu, pastatytas apie 1880 m. tuometinio Kėdainių dvaro valdytojo, carinės armijos generolo E. Totlebeno, iki šiol yra vienintelis Lietuvoje. Iš minareto tuome-tinis Kėdainių ir jų apylinkių savininkas rodydavo svečiams parką ir savo valdas. 2007 m. minaretas restauruotas.

fknevezis.lt
poilsiavietes.info
instagram.com/Smilga_Kedainiai_Lietuva/
FB